Menu Sluiten

PRAKTIJK


Het is mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met praktijklessen, vanaf 17 jaar kan men dan praktijkexamen doen.
Tot de leeftijd van 18 jaar moet men dan zogenaamd begeleid rijden volgens de regels van 2toDrive.
Praktijklessen zijn mogelijk in lessen van 1 uur of 1,5 uur, dit altijd in overleg.

Praktijkopleiding

Tijdens de praktijkopleiding beginnen we eerst met de voertuigbeheersing en als dat op redelijk niveau is gaan we over op verkeersdeelneming, dat wil zeggen in verschillende verkeerssituaties de verkeersregels toepassen. Dit alles op het juiste tempo voor iedere individuele leerling.

Tussentijdse toets

Na ongeveer driekwart van de opleiding is er de mogelijkheid om bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) af te leggen. Doel hiervan is om te ervaren hoe een echt examen in elkaar zit , omdat de TTT volgens hetzelfde protocol gedaan wordt als het echte examen, alleen is er dan geen sprake van slagen of zakken. Na de toets krijg je een advies, over hoe je gevorderd bent in de rijopleiding. Tevens kan men bij de TTT een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste examen. Na de toets zullen we samen de laatste puntjes op de i zetten om goed voorbereid op het examen te verschijnen. Men kan natuurlijk ook, als men inmiddels zover gevorderd is, gelijk aan het examen deelnemen, zonder TTT.

Examen

Het examen duurt totaal 55 minuten, waarvan plus minus 35 minuten gereden wordt. De rest van de tijd wordt besteed aan een inleidend gesprek en een paar controle vragen over de auto. Na de rit krijgt men gelijk de uitslag en evaluatie van het examen. Ook is het eventueel nog mogelijk om voor een faalangstexamen te kiezen. Als je daarvoor in aanmerking wil komen, zullen we dat samen bespreken.